Videórendszerek (CCTV) felmérése, kivitelezése és telepítése

Napjainkban a videó megfigyelő rendszerek korlátlan lehetőséget kínálnak. Információt közvetítenek, függetlenül földrajzi távolságtól, folyamatos felügyeletetCCDjelentenek, mindezt személyes jelenlét nélkül. A technológiai fejlődés irama ezen a területen különösen látványos, az eszközök ára egyre alacsonyabb, a minőségük ezzel szemben csak javul.

       

        Magáncélra
alkalmazzák riasztórendszer kiegészítéseként, általában távfelügyeletre is csatlakozva, amely 24 órás megbízható védelmet jelent. Az általunk telepített riasztórendszerek 15 %-át már videórendszerrel igénylik ügyfeleink, de az utólagos kiépítés is egyre gyakoribb.

        Üzleti célra főként a lopáskárok csökkentése érdekében telepítjük. Nem csupán a hagyományos bolti lopások ellen nyújt hatékony védelmet, hanem az alkalmazottak ellenőrzésére is alkalmas.

        Ipari és gyártási folyamatok megfigyelésekor elsősorban a berendezések működésének az ellenőrzése a fő feladat. A nem szokványos eseményeket észlelve az azonnali beavatkozás jelentős károkat előz meg.
CCTV
    A videó megfigyelő rendszer eredeti elnevezése (Closed Circuit Television, vagyis CCTV) a működési elvet jelzi: a zártláncú televízió kamerái a felvett képet villamos jelekké alakítják, ezek az elektromos jelek zárt úton jutnak el a monitorig és a képrögzítőig. képrögzítő
   
    Mára azonban a zártláncú rendszer elnevezés elavult, hiszen az interneten keresztül is be lehet lépni egy távoli objektum zártláncú videó hálózatába: megnézni az éppen aktuális élő képek, vezérelni a kamerákat, vagy éppen az adatbázisban rákeresni adott eseményre, időpontra.